Jobs in de bouw | Vacatures met respect voor de stiel

Inspecteur Elektriciteit

Beschrijving van het bedrijf

Bij SGS kan je kiezen. Allereerst uit onze verschillende vacatures. Maar je hebt bij SGS nog een andere keuze.  Kies je voor verdiepen of kies je voor verrijken? We zijn niet alleen op zoek naar collega’s die de diepte van hun vakgebied durven in gaan, maar net zo hard naar verbinders, collega’s die onze indrukwekkende diversiteit aan diensten aan elkaar kunnen koppelen en zo onze dienstverlening verrijken voor de klant.

SGS is wereldleider als het gaat om inspectie, controle, analyse en certificering. We zijn zelfs de wereldwijde benchmark voor kwaliteit en integriteit.  Daar zijn we waanzinnig trots op. Net als op onze bijna 100.000 collega’s die onze klanten bijstaan wereldwijd, of wat dacht je van onze meer dan 1650 medewerkers alleen al in België?  Verdeeld over expertises, branches en culturen heen, geven onze medewerkers dagelijks 110% van zichzelf. Onze medewerkers bouwen aan hun eigen weg binnen de dienstverlening en expertise.

Ook binnen onze gespecialiseerde divisie ‘Industrial’ doen we dit. We richten ons op wettelijke inspecties in een industriële omgeving. Dit zijn onder andere inspecties van hijs- en hefwerktuigen, elektrische installaties, …Omdat we nog veel meer willen verdiepen en verrijken, kijken we voor onmiddellijke indiensttreding voor Vlaanderen uit naar een gedreven Inspecteur elektriciteit.

Functieomschrijving

Na een opleidingsperiode zet je samen met je collega-inspecteurs mee je schouders onder het uitvoeren van de verplichte wettelijke inspecties van elektrische installaties (laag- en hoogspanning, brand- en explosieveiligheid, speciale testen en metingen, enz…). Door je werk zorg je zo persoonlijk mee voor de veiligheid van de klant, zijn werknemers en jouw collega’s en dit in heel Vlaanderen.

Je opleiding is gericht op het behalen van verschillende kwalificaties welke uitgesplitst worden naar type installatie en soort inspectie (conformiteitscontroles of periodieke keuringen). Slaag je voor een kwalificatieproef dan zal je van onze dienst “planning” zelfstandige opdrachten krijgen.

Je vertrekt van thuis uit naar je klanten en voert daar de verschillende aangevraagde inspecties uit en maakt hiervan een duidelijk digitaal rapport. Desgevallend, ben je ook in staat om te motiveren aan de klant waarom je een bepaalde installatie negatief beoordeelt. Je bouwt m.a.w. een gedegen kennis op van de bestaande wetgeving.

In het begin zal je zowel opleiding volgen als zelfstandig werken, dit totdat je alle nodige kwalificaties hebt behaald (Inspecties van laagspanning- en hoogspanningsinstallaties, thermografische controles,…). Daarna wordt er samen met je teamleader bekeken in welke domeinen je jezelf nog wil en kan verdiepen (brandmelding, water, gas, ATEX, speciale testen en metingen, EN 60204, verificatie van lasposten, controles in het buitenland, enz.).

Je kan ook steeds vertrouwen op je collega’s, teamleader en technisch expert om je verder te helpen en uitleg te geven.

Je rapporteert rechtstreeks aan de teamleader van Vlaanderen.

Functie-eisen

Wat wij vragen:

–       Diploma: Bachelor Elektriciteit, Elektrotechnieken, Elektromechanica of gelijkwaardig door ervaring.

–       Je hebt oog voor operationele veiligheid; bewust omgaan met de voorziene PBM’s en hier een voorbeeldgedrag in stellen naar zowel de klant als de collega’s; dit is één van de belangrijke keystones van SGS

–       Je deinst er niet van terug om veel verplaatsingen te doen en kan om met “fileleed”.

–       Je houdt van zelfstandig werken en bezit een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

–       Je bent leergierig en blijft graag op de hoogte van de evoluties in de technische wetgeving.

–       Je bent communicatief en klantgericht, zeker wanneer de installatie van de klant niet aan de wetgeving voldoet.

–       Je hebt zin voor kwaliteit en oog voor detail, dit weerspiegelt zich niet alleen in je werk on site maar ook in de rapporten die je opmaakt.

–       Je spreekt en schrijft perfect Nederlands, kennis van extra talen is een pluspunt.

Aanvullende informatie

Wat wij aanbieden :

Was je toch al aan het nadenken over jouw carrière? Misschien is dit dan wel een volgende stap. Binnen SGS kan je rekenen op een verantwoordelijke functie, een tof team van collega’s en een aantrekkelijk salarispakket (ref. PC219) helemaal aangepast aan jouw kennis en ervaring (denk aan firmawagen, smartphone, laptop, onkostenvergoeding, groepsverzekering, etc…)

Wil je hier deel van uitmaken?

We zijn benieuwd naar je reactie. Stuur ons jouw verhaal met cv via onze website jobs.sgs.com en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe job binnen SGS. Maarten Theijs kan je eventueel nog meer vertellen over deze functie. Stuur hem via maarten.theijs@sgs.com dan even een mailtje met je vragen.

Meer info

Vacature locatie:

Solliciteer nu Solliciteer via Facebook
Mail me vergelijkbare jobs
1–0 van de 0 jobs
Deel deze vacature
Connect with us

TRANSLATE

VACATURE TELLER